De Fantasten

Dit zijn De Fantasten - een nieuwe reeks - een nieuw schilderkunstig experiment, en tegelijkertijd ook een spel, met heel wat interactie.

Er zijn 8 Fantasten, waarvan je er hieronder enkele kunt zien - allemaal kleine, unieke schilderijtjes, in olieverf op paneel, op formaat 13x18cm.  Klein, integer en bevreemdend - met een eigen verhaal en allemaal onderling verbonden.  Met hun goeie, en minder goeie kantjes.  De negende is een Indringer.  Is hij of zij wel een Fantast?  Is hij wie hij beweert te zijn of is zij een infiltrant in de familie?  Speel het spel mee om het te ontdekken.

Zo gaat het in zijn werk:

Wie een van de (beschikbare) Fantasten koopt, mag eerst en vooral zijn (of haar) personage een eigen voornaam geven, bv. Laura.  Vervolgens wordt aan jouw personage willekeurig een voor- en achtervoegsel gegeven, bv. Laura, de Charmante Wereldreizigster.

Tot slot kies je nog een familieverband (bv. Grootmoeder).  Laura, de Charmante Wereldreizigster wordt dan de Grootmoeder van het volgende personage dat verkocht wordt.  Als koper van een personage krijg je een shortlist mee - een overzicht van zijn/haar eigenschappen, wie ze is, wat ze doet, het familieverband binnen de Fantasten, een kleine anecdote, een feit, een weetje...

Dit schilderij is van jou, ten minste, tot alle Fantasten verkocht zijn.  Dan gaat de Indringer op pad: ik stuur het negende personage naar (willekeurig) één van de acht bezitters van een Fantast.  Eén op acht dus, dat dat naar jou is.  Wie de Indringer krijgt, krijgt een keuze - maar moet beslissen.

Ofwel stuur je de Indringer verder (naar een meegegeven adres van één van de zeven andere Fantasten), of je houdt de Indringer en stuurt je eigen gekozen Fantast naar het volgende adres.  De volgende die dit schilderij krijgt, moet dan opnieuw een keuze maken: één van de twee schilderijen moet doorgestuurd worden (indien je wil meedoen, moet je dus bereid zijn om later een (kleine) post-kost te betalen om verder te spelen).

Je mag me op elk moment mailen met de boodschap om te stoppen.  Je houdt dan het schilderij dat je hebt en je ontvangt na verloop van tijd de catalogus, waarin alle Fantasten en hun eigenzinnigheden in beschreven staan.  Je ontvangt geen nieuw extra schilderij, je hoeft niets meer door te sturen.  De Fantast die je hebt houd je - een echtheidscertificaat volgt eveneens.

Zo blijft er altijd één extra schilderij doorreizen binnen de familie Fantasten, tot iedereen - behalve één - beslist heeft om zijn/haar schilderij permanent te houden.  Wie als allerlaatste overblijft, mag het negende, extra schilderij houden.  En dat kan dan ofwel de Indringer zijn, of een Fantast van iemand binnen de familie.  Ik hou alleszins alle reizen nauwkeurig bij, en wanneer alle Fantasten en de Indringer een definitieve eindbestemming gevonden hebben, geef ik met plezier de gehele reisweg vrij.

Ben je benieuwd?  Ben je curieus en getikketakt om mee te spelen met de allereerste reeks van de Fantasten?  Hier zijn ze:


1: 13x18cm, olieverf op canvas-board, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


2: 13x18cm, olieverf op papier op paneel, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


3: 13x18cm, olieverf op canvas-board, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


4: 13x18cm, olieverf op canvas-board, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


5: 13x18cm, olieverf op canvas-board, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


6: 13x18cm, olieverf op canvas-board, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


7: 13x18cm, olieverf op papier op paneel, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


8: 13x18cm, olieverf op papier op paneel, beschikbaar, € 99,- (experimentele prijs, zie onder om te kopen en mee te spelen!)


Dit zijn de eerste 8 Fantasten (de Indringer werd niet afgebeeld: verrassing!)  Heb je interesse om een Fantast in huis te halen en in spanning af te wachten of de Indringer of een andere Fantast naar je toekomt?  Stuur me dan een mail: maarten@maartenwydooghe.be met je voorkeur (geef het nummer van de betreffende Fantast door en ik hou 'm aan de kant, en stuur het schilderij op na betaling).  Dan regelen we de (geheel willekeurige) voor- en achtervoegsels; kan je het volgende familieverband bepalen en in spanning afwachten welk familielid (of de Intrigant) je komt bezoeken.  Dat kan al na enkele dagen gebeuren, of na enkele maanden.  Spannend, toch?

Het lijkt me ook leuk als je weet waar er zich andere Fantasten en/of de Intrigant zich bevinden: nodig geïnteresseerde familie & vrienden uit om mee te spelen, wie weet worden zij ook deel van de intrigerende familie Fantasten, en kan je De Fantasten zien evolueren: www.maartenwydooghe.be/de-fant...

Voor deze eerste, experimentele reeks geldt: verkocht is verkocht en weg is weg.  Maar dat houdt niet tegen dat - indien enigszins succesvol - er een volgende reeks Fantasten (met Indringer(s)/Intrigant(en)?) kan komen.  Het is en blijft nog een experiment, maar wel eentje waar we allemaal plezier aan kunnen beleven.  Hopelijk vind je dat ook?