The Secrets of Nevelspoock

Eind 2015 startte ik de reeks schilderijen "De Familie Nevelspoock" - een reeks portretten van mysterieuze, tot de verbeelding sprekende portretten, gebaseerd op oude familiefoto's.  Toen ik daar aan begon, had ik geen idee hoe groot de reeks zou uitgroeien...

Lucinda Nevelspoock, 30x40cm

Oscar-Morris Nevelspoock, 24x30cm

Felix Nevelspoock, 24x30cm

Twee jaar verder is de stamboom van Nevelspoock uitgegroeid tot een fascinerende familie, en die ligt nu aan de basis van een heus 3D, first person computerspel.  Spelontwikkelaar David Huys zag de portretten en schiep er een hele (spel)wereld rond, waarin je als speler (het hoofdpersonage is Felix Nevelspoock) de wereld, de schilderijen en de geheimen van de Familie Nevelspoock moet ontdekken, terwijl je ondertussen op de hielen gezeten wordt door een nog onbekende belager. Het spel speelt zich af in 1918, tijdens de Eerste Wereldoorlog, in London en op het mistige familiedomein Nevelspoock zelf.

David Huys ontwikkelt momenteel het spel, ikzelf schrijf het verhaal, werk de personages, verhalen, dialogen en plotlijnen uit.  Bart Deruyter voorziet het geheel van originele muziek en geluidseffecten.  Waar een reeks kleine portretjes toe leiden kan...

Dit is een voorlopige, eerste teaser-trailer van ons spel, 'The Secrets of Nevelspoock' (dat we trouwens meteen in het Engels willen uitbrengen).  Het toont nog niet veel interactie van het spel zelf, maar qua graphics en sfeer wel al vrij goed hoe ver we staan, en waar we naartoe willen.  Neem drie minuten tijd, zet een hoofdtelefoon op en je GSM af.  Dit is Nevelspoock:


Een computerspel ontwikkelen kost tijd, en geld.  Daarom ben ik op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om te steunen.  En voor wat hoort natuurlijk wat.  De Familie Nevelspoock is royaal en geeft graag veel waardevols op basis van jouw budget.

Hieronder vind je de momenteel beschikbare schilderijen van Nevelspoock. Wil je een portret op maat (van jezelf, of iemand die je kent), dan kan dat ook.  Alles is bespreekbaar.

Julius Nevelspoock 24x30cm, € 180,- (of 3x € 60,- per maand)


Elsie Nevelspoock, 24x30cm, € 180,- (of 3x € 60,- per maand)


Alberic Carbisdale (echtgenoot van Elsie), 24x30cm, € 180,- (of 3x € 60,- per maand)


Neville Nevelspoock, 24x30cm, € 180,- (of 3x € 60,- per maand)


Sir Richard Drummond, the advocaat van de Familie Nevelspoock, 50x70cm, € 600,- (of 3x € 200,- per maand)


Lucas A. Loom, tweede portretschilder van de Familie Nevelspoock, 60x90cm, € 900 (of 3x € 300,- per maand)


Petrus Nevelspoock, Leah & Lucius, 70x100cm, € 900 (of 3x € 300,- per maand)


De stamboom van de Familie Nevelspoock in het computerspel (de stamboom van de schilderkunstige reeks wijkt iets, maar niet zo veel, af)

Een overzicht van alle personages die naast de familie in het spel komen (assistenten/advocaat/portretschilders/...) volgt nog.

Andere schilderijen zijn natuurlijk ook beschikbaar vanop mijn homepagina.